Gyártásirányító szoftver

Gyártási és termelési folyamatok korszerűsítéséhez!

A szoftver tulajdonságai

Egy jól működő gyártásirányítási szoftver (MES) alkalmazásával nyomon követhetővé, tervezhetővé vállnak a gyártási folyamatok. Könnyebben és professzionálisabban szervezhető a gyártási és termelési folyamat egésze, és megfelelőbben lehet ezáltal menedzselni az erőforrásokat és az időkereteket is. Nem csak a globális kezelést, központi vezetést teszi lehetővé egy gyártásirányítási szoftver, hanem lokálisan is, az adott részlegeket is könnyebben monitorozhatunk, és koordinálhatunk. Nyilvántarthatjuk a részfeladatokat, felelősük szerint, és az egymásra épülő feladatok viszonyát is átfogóan láthatjuk.

Továbbá:

  • Nyilvántarthatjuk egyes munkafolyamtok erőforrás igényeit, például mi mennyi időt vesz igénybe, milyen feltételekkel teljesíthetőek, azok teljesítése mely területektől fognak erőforrásokat elvonni, és mely területek működését fogják előkészíteni.
  • A munka állomásokat gyakran ipari tablettel látjuk el, hogy a gép kezelője tudja milyen feladatok vannak számára aznapra, illetve ez akár norma idők mérésére is alkalmas.
  • Szoftvereinket gyakran kötjük össze termelő egységekkel, fizikai gépekkel, hogy minél több a gyártással kapcsolatos paramétert nyerjünk ki és azokból vezetői kimutatásokat készíthessünk.

Egy gyártásirányító szoftver további lényeges tulajdonsága az is, hogy vizuálisan megjeleníthetővé teszi a gyártási munkafolyamatokat (megrendeléseket, erőforrástervezést, minőség ellenőrzést, logisztikát), mint egy döntéstámogatást megvalósítva.

Ezeknek a tulajdonságainak köszönhetően több gyártási folyamatot is optimalizálni tudunk, mert jól láthatjuk, hogy melyek lesznek azok a feladatok, amelyeket például egymással párhuzamosan is, vagy kapcsolódóan is elvégezhetünk, így valósítva meg a hatékonyságnövelésen túl, egy komoly időgazdálkodási szisztémát is a rendszernek köszönhetőn.

Egyedi megoldást kínálunk!

A nálunk fejlesztett gyártásirányítási szoftverek minden esetben a megrendelőink egyedi igényei alapján készülnek el. Ezeket figyelembe véve megrendelőink gyakran kérik, hogy a cégreszabott gyártásirányítási és termelés irányítási szoftverük valamilyen speciális igényeket teljesítsen, vagy éppen azt, hogy egy másik szoftverbe modulárisan kerülhessen bele a rendszer, pl:

  • Vállalatirányítási szoftver, gyártásirányítással és project kezeléssel.
  • Gyártásirányítással felszerelt, készletgazdálkodás alapú vállalatirányítási szoftver.
  • Termelés irányítási szoftver tervezéssel, anyagfelhasználással, elő- és utókalkulációval.

Továbbá folyamatos támogatást nyújtunk EU-s pályázati forrásokhoz is, ez ügyben érdeklődjön nálunk.

Nézzünk egy példát ügyfélkörünk alapján!

A Batz Hungary Kft. lábbelik gyártásával foglalkozik, és munkafolyamataik során felmerült annak igénye, hogy meglévő szoftverük helyett egy új, és több külső szoftverrel is sikeresen együttműködő szoftvert fejlesszenek. A szoftvernek tudnia kellett a gyártás során felmerült eddigi feladatok maradéktalan lekezelését is, sőt ezen túlmenően egy új ágazat termelésének folyamatait is koordinálnia kellett. Így született meg saját gyártásirányítással felszerelt vállalatirányítási szoftverük, amelyről egy referencia videó is készült.

Amire fejlesztünk: Windows, Linux, Mac.
(adatbázis terén pedig alkalmazkodunk ahhoz, ami már van Önnél, vagy javaslatot teszünk az ideális megoldásra)

Szakembereinktől bármikor kérhet ingyenes tanácsadást!

Bármilyen tevékenységi körben dolgozzon is, elképzelési megvalósításában örömmel segítünk, amennyiben sikeresen behatároljuk a célokat, illetve a felhasználási területeket és funkciókat.

A beszerzés megkönnyítésére pályázati források időről-időre elérhetőek mind gépbeszerzésre, mind ügyviteli, termelés és gyártásirányítási rendszerek bevezetésére. Ebben is segítségére vagyunk.

Kapcsolódó kifejezések: gyártásirányító szoftver, gyártásirányító program, gyártásvezérlés, gyártásirányítás, termelés irányítás, pályázat