Értékesítő szoftver

Növelje eladásait egy cégre szabott értékesítő szoftverrel!

Egy értékesítő szoftver leginkább arról nevezetes, hogy az értékesítési folyamatokat támogatja, de ettől eltérően önmagában is képes egy teljes értékesítési folyamatot megvalósítani. Az alapkérdés mindig az, hogy az értékesítési szoftver milyen koncepciót valósít meg, mennyire sokrétű, és milyen mértékben szükséges lefednie az értékesítést.

Milyen folyamatokra használható?

A fentiekből is hamar kiderül, hogy egy értékesítő szoftver nem egy komplett termék a piacon, hanem több, kis részfeladatot teljesítő, ám mégis központilag kezelhető szoftver, amely bevezetését megelőzően mindenképp meg kell tervezni, és az adott cég munkafolyamataira kell optimalizálni azt. Tehát lesznek olyanok, akik az email marketingben fogják nagy hasznát venni, és olyanok is, akik a telemarketingben, de olyanok is, akik valamely komplex értékesítési stratégia megvalósítására fogják használni, például SMS marketinggel fűszerezve.

Mi tartalmaz egy értékesítő szoftver?

 

Alapvetően egy értékesítési szoftvernek tartalmaznia kell egy erős ügyfél-kapcsolatkezelői képességet, és ezen túlmenően, annyi automatizált funkciót, amennyire csak szüksége lehet az értékesítőknek a sikeres és hatékony munkavégzéshez. A másik oldalról nézve pedig, rendelkeznie kell az értékesítés támogatásán túl, amelyhez még a döntéstámogatás is tartozik (kimutatások, célcsoport statisztikák, kampány visszacsatolások), direkt értékesítési folyamatokkal, amelyen keresztül közvetlenül tud kommunikálni az ügyfelekkel, érdeklődőkkel és azok kérései alapján interaktív feladatokat hajt majd végre.

 

Például a webáruházak esetében lekezeli az érdeklődőt, megrendelőt, majd azt utánaköveti kedvezményekkel, remarketinggel, egyéb újra értékesítési lehetőségekkel, vagy törzsvásárlói kedvezményekkel, amelyek igénylése esetén ismét automatikusan rögzíti a vásárlót és további kommunikációt is ez alapján folytatja vele a jövőben, és így kínál fel a részére kupont, vagy viszonteladói programot. Sőt ajánlásokat is tud rögzíteni, ahol ismét elindítja ezeket a folyamatokat, amelyeket az értékesítői személy bevonása nélkül is maga tud menedzselni, és riportolni is. Nyitott ügyfél, elégedett vásárló esetében egy értékesítési szoftver csodákra képes.

 

Egyedi megoldást kínálunk!

Javaslatunk az, hogy értékesítési szoftverből mindenképpen egyedit érdemes terveztetni, és később szükség szerint lépésről-lépésre bővíteni azt. A nálunk fejlesztett értékesítő szoftverek minden esetben a megrendelőink egyedi igényei alapján készülnek el.

 

Nézzünk egy példát ügyfélkörünk alapján:

A SunSyst Kft. vízóra leolvasással és társasházak részére végzett adatrögzítéssel foglalkozik. Ügyfélkörük növelése érdekében olyan szoftvert kerestek, amellyel támogatni tudják a leendő ügyfelek megkeresését, szolgáltatásuk ismertetését, és mindezen túl remeken le tudják kezelni a meglévő ügyfélkapcsolatokat is. Így született meg az értékesítési folyamatokat támogató szoftverük, amely egy pénzügyi szoftverrel is összekapcsolhatóvá vált.

Szakembereinktől bármikor kérhet ingyenes tanácsadást!

Bármilyen tevékenységi körben dolgozzon is, elképzelési megvalósításában örömmel segítünk, amennyiben sikeresen behatároljuk a célokat, illetve a felhasználási területeket és funkciókat.

Kapcsolódó kifejezések: értékesítő szoftver, értékesítési program, sales szoftver