Döntéstámogató szoftver

Egy döntéstámogató szoftver a vezetés elengedhetetlen kelléke!

Döntés.

Minden jó döntést a mérlegelés előzi meg, a mérlegelést pedig az információ szerzés, azt pedig a hiteles források megkeresése, amiből a teljes folyamat fel tud épülni.

Mindezekre a kulcsszavakra, amelyek egy teljes értékű döntéstámogatást elő tudnak készíteni, azokra választ tud adni egy saját cégre fejlesztett döntéstámogató szoftver.

Mit tud egy döntéstámogató szoftver?

A döntéstámogatás egyik fő oszlopa, a könnyen és látványosan értelmezhető adatok, amelyek grafikusak, és amelyekből a legkisebb idő alatt, a legpontosabb végkövetkeztetéseket le tudjuk szűrni.

Tehát ezen információk tükrében könnyen átláthatjuk, hogy elsőként egy jól működő döntéstámogató szoftver, a vállalkozásunk adott munkafolyamatait fogja számadatokba zsugorítani, ezáltal mérhetővé tenni. Ez biztosítja a hiteles forrást, mert ugye nem szomszéd cég adatai, teljesítménye érdekel minket első sorban, hanem a saját vállalkozásunké, és ennek érdekében pedig szinkronizálni kell pár munkafolyamatot az adatfeldolgozás során.

Ezeket követően, az így nyert adatok alapján, egy nem ömlesztett, hanem stílusosan szűrökkel (azon feltételek szerint, amelyet a vezetőség igényel) kiépített könnyen kezelhető felületet kapunk.

Ezzel a megoldással cégünk munkafolyamataira máris lokális, és globális rálátást nyerhetünk a számok tükrében. De ugye még jobb, ha számok mellé könnyed vizualizáció is társul, látványos grafikonok, összehasonlítások és egyéb személyre szabott kiértékelések is a rendelkezésünkre állnak.

Gyakorlati példának tekinthetjük a Google Analytics-ot is, amelyből végeredményben nem utasítások adunk weboldalunk számára, hanem sokkal inkább instrukciókat, inspirációt nyerhetünk. Sokan használjuk ezt a döntéstámogató szoftvert, amelyet a Google biztosít a webmestereknek annak érdekében, hogy munkájuk eredményeit visszacsatolhassák.

Egy döntéstámogató szoftverrel lényegében üzleti intelligenciát építhetünk ki, és rengeteg automata, gyűjtögető feladatra szánt időt kinullázhatunk az életünkből.

Ha pedig igazán okos döntéstámogató szoftvert szeretnék fejleszteni, akkor érdemes azokat összekapcsolni más szoftverekkel is, így az ügyfél-kapcsolattartásért, és értékesítésért felelős, és ezeket az adatokat tartalmazó CRM szoftverrel, egyéb pénzügyi szoftverrel, és még sok minden más szoftver tudásával.

Egy lépcsőzetesen felépített egyedi döntéstámogató rendszer segítségével nem csak a cég vezetője, hanem maga a vállalkozás működése is napról napra következetesebb és eredményesebb tud lenni.

Egyedi megoldást kínálunk!

A nálunk fejlesztett döntéstámogató szoftverek minden esetben a megrendelőink egyedi igényei alapján készülnek el. Ezeket figyelembe véve megrendelőink gyakran kérik, hogy a cégreszabott döntéstámogató szoftverük valamilyen speciális igényeket teljesítsen, mint például:

  • Szállodalánchoz készített egyedi fejlesztésű recepciós szoftver, döntéstámogató modullal, amely támogatja a vezetőséget.
  • Integrált vállalatirányítási program, döntéstámogató funkciókkal, ahol főszerepet kap a gyors kimutatáskészítés.
  • Egyedi tulajdonságokkal felvértezett CRM alapú követeléskezelő és kimutatás készítő, döntéstámogató szoftver, amely vállalatirányítási programhoz kapcsolt.
  • Munkafolyamat irányítási program, CRM és HR + készlet, pénzügy és döntéstámogató modulokkal támogatva.
  • Gyártással felszerelt,készletgazdálkodási vállalatirányítási szoftver döntéstámogató modullal összekapcsolva.
  • CRM, HR, valamint döntéstámogató szoftverrel, és pénzügyi területtel felszerelt egyedi fejlesztésű ügyviteli program. Korábbi program és Excel táblák kiváltására.
  • A saját belső telefonközponthoz kapcsolt hívásnaplózó, valamint döntéstámogató szoftver.
  • Projektek kezelése és munkafolyamat kezelés, döntéstámogatással.

Nézzünk egy példát ügyfélkörünk alapján:

Az ECOSTAT kormányzati hatásvizsgálati központ politikai döntéshozatalok előtt végez olyan felméréseket, amelyekből nagy velőszínűséggel kiolvashatóvá vállnak annak jövőbeni hatásai különböző szempontok alapján. Ezért nem meglepő, ha feladatuk gyakorlása során rengeteg adatot gyűjtenek be, dolgoznak fel, amely előhívja azok egységes grafikai láthatóság igényét, és a minél intelligensebb lekérdezési lehetőségeket is. Erre a célra kerestek meg bennünket, és végül így készült el egy, a projektek kezelésére is alkalmas gazdag kimutatási lehetőségeket biztosító döntéstámogató szoftverük.

Amire fejlesztünk: Windows, Linux, Mac.
(adatbázis terén pedig alkalmazkodunk ahhoz, ami már van Önnél, vagy javaslatot teszünk az ideális megoldásra)

Szakembereinktől bármikor kérhet ingyenes tanácsadást! 

Bármilyen tevékenységi körben dolgozzon is, elképzelési megvalósításában örömmel segítünk, amennyiben sikeresen behatároljuk a célokat, illetve a felhasználási területeket és funkciókat.

Kapcsolódó kifejezések: döntéstámogató szoftver, döntéstámogató program, kimutatáskészítő program, üzleti elemző program